Isnin, 3 Jun 2013

Hadiah Untuk Hati

Assalamualaikum wbt..

salam pagi isnin..ok...aku nk janji la cube tak nak create monday blues...seperti yang selalu  kite sengaja fikir untuk berblues...

berhari hari...berminggu minggu...bertahun tahun,...zikir yang aku amal tak berapa amal tu...aku dah fhm mcm mne nk bgi ia berkesan untuk hati...cukup berkesan...terima kasih kpd sorg hamba Allah ni yang jauh...
yang tetibe menjadi seorang penasihat unggul...padahal dia bukan sesiapa pon dalam hidup aku (setakat ni..hehhe)...

pesan die...

"awak..kalau boleh sebelum tido..tak pyh fikir ape...
melainkan berdoa, istighfar byk2...
amalkan Ya Latiff tu sebelum tido...
baca melalui hati...sambil pejam mata...tak yah baca ikut mulut...
tujukan zikir tu dalam hati awak...
tenangkan fikiran awak...
kalau awak rase nak nangis..awak nangis la sepuas-puasnya................"

dan,

percaya tak...sebelum sempat die ckp kalu rse nak nanges tu...aku terlebih dulu dah menangis giler2...
dalam tgh die nasihat tu...aku dh pun start Ya Latif tu...aku baru sebut 3 kali...aku dh rse tak tertanggung...

die sambung lagi..

"walau mcm mane sedih pon hidup awak..kuatkan semangat awak...hopefully esok pagi..bila awak bangun..everything will be ok...


bila hati dah terlalu kehausan....lalu disiram dengan sedikit titisan....titisan apa ye...? 


SuperElle :dan pagi ni aku bangun bersama harapan...mudah mudahan aku tidak "mati" lagi..

4 ulasan:

Kulaan Kuala berkata...

salam dear...:), lama x sembang..

Kulaan Kuala berkata...

salam dear...:), lama x sembang..

SoSoMe berkata...

salam ahkak.....misss u a lot..... ;)

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah