Jumaat, 25 Januari 2013

sedikit courtesy diperlukan

Assalamualaikum wbt...

pelayan : ok dek,  nk mkn ape?

aku : ermmmm...ok..sya nk yang ni ye kak..

pelayan : ok, sideline nk yg mne?

aku : ermm..bagi yang ni, ni..dgn ni...(tunjuk2 gmbr menu)

pelayan : taknak try yg baru ni? akak tu tunjuk menu yang lebih kurg same cume yg die tunjuk tu pakej siap. 

aku tatap  menu tu bersilih ganti. menu yg akak tu tunjuk lebih menarik..

aku : ermm..boleh la kak..bgi yang ni lah...same je kan...?

pelayan : a ah..same je..yg ni lagi murah berbanding yg tadi.

ok..stop..aku cume tak berapa  berkenan  bile die sebut mcm tu. bukan la aku ni taste mahal ke ape. cumenyer agak kurang sedap didengar..serius sgt2 x sedap. bukan nk practise customer always right ke ape.. cumenyer die perlukan courtesy sikit untk lebih menjaga hati customer. 

SuperElle : kalu aku nak murah sgt, tentu la aku tak masuk restoren tu...tetttttt!!

2 ulasan:

IrdinaZareef berkata...

tuuuut...tuuuut...tuuut...
nombor yang anda dail telah ditamatkan perkhidmatan..

SoSoMe berkata...

muahahahahaha.....